15 Mart 2013 Cuma

Fıkra Örneği-2


ZELZELE


Zelzele, dün gece, İstanbul'u uykusunun en derin yerinde oynattı. Garip şey! Haftalardan beri komşu toprakları sarsan ve şimdi gizli adımlarla bize yaklaşır gibi olan bu âfetin, faaliyete geçmek için insan gafletini  kollayışta gösterdiği şeytani dikkate bakılırsa, bunun, cana kastetmiş bir müthiş zekânın işi olduğuna hükmetmek lâzım geliyor.
Öyle ya! Muharebelerde düşmanı, dalgın karargâhları topa tutmak ve hırsızın soyacağı evin duvarına tırmanmak İçin intihap ettiği (seçtiği) saat, hemen daima zelzelenin de harekete geç­mek için beklediği saattir: gecenin ilerlemiş bir saati!
Gerek düşman, gerek hırsız, gerek zelzele, gafil İnsanın soyunup entarisini giymesini ve atağa uzanıp, rahat horlamasını gözlerler.
Anlaşılan, ikide bir toprağın temellerini sarsan gizli ve kor­kunç kollar, gecenin karanlıkları içinde, insanları, don ve gömlekle, yalınayak, başıkabak, sokaklara perişan dökülmüş görmekten zevk alan tuhaflık merakında bir zalim kuvvetin hesa­bına, yeraltı âleminde, şu garip faciaları hazırlayıp duruyor!

AHMET HAŞİM

3 yorum:

  1. örneğin bu fıkranın incelemesini nasıl yapacağım ?

    YanıtlaSil
  2. @Gülsüm : bu fotoyu yükledim.. yazmakla uğraşmayayım dedim... umarım işine yarar. http://i.hizliresim.com/jJ3PDL.png

    YanıtlaSil
  3. Casino Restaurants Near Mohegan Sun - Mapyro
    Find 여수 출장마사지 the best 양산 출장안마 restaurants and bars near Mohegan Sun 정읍 출장마사지 in Uncasville, CT. Plan your visit today to find the best place to stay when you're at 안양 출장샵 Mohegan Sun. 대전광역 출장안마

    YanıtlaSil